Siniviuhkan istutus ja hoito-ohjeet

Siniviuhkan istutus ja hoito-ohjeet

Siniviuhkan istutus ja hoito-ohjeet

Scaevola aemula
Korkeus: 20-40 cm Istutusväli: 20-30 cm
Kukinta: kesä-syyskuu
Kasvupaikka: aurinkoinen / puolivarjoinen

Yleistä tietoa

Siniviuhka on helppohoitoinen koko kesän ja pitkälle syksyyn kukkiva kesäkukka, joka ensin kasvaa pystykasvuisena, mutta kasvaessaan enemmän yleensä "luhistuu" lamoavaksi.

Siniviuhka on myös kylmänkestävä. Se voi kukkia vielä ensimmäisten hallaöiden jälkeenkin.

Istutus

Siniviuhka istutetaan aurinkoiselle tai puolivarjoiselle paikalla. Sietää hyvin sääolosuhteiden vaihteluja. Voidaan istuttaa ulos ensimmäisten kesäkukkien joukossa.

Esikasvatettavat taimet on hyvä istuttaa 6-8 cm ruukkuihin taimi,- kylvö,- kookos,- tai kaktusmultaan, ennen amppeleihin istuttamista.

Sopii hyvin yhdisteltäväksi muiden kesäkukkien kanssa. Riippuen lajikkeesta, yhteen 23 cm amppeliin soveltuu istutettavaksi 3-6 taimea. 60 cm parvekelaatikkoon sopii n. 6-8 taimea.

Hoito

Siniviuhka on helppohoitoinen, jonka takia se ei erillistä hoitoa tarvitse. Sen kuihtuneita kukkia ei tarvitse nyppiä.

Tasainen kastelu ja lannoitus ovat tärkeimmät tekijät siniviuhkan kukoistavassa kasvussa.

Talvehtiminen

Ennen kovempien pakkasten tuloja, tuo kasvi sisälle. Laita kasvi valoisaan paikkaan (joko eteläikkunalle tai kasvilampun alle), jossa lämpötila on noin +10–15. Voidaan myös talvehdittaa huoneenlämmössä kasvilampun alla.

Leikkaa huonot ja vahingoittuneet versot.

Kastellaan harvakseltaan ja annetaan mullan hiukan kuivahtaa kastelukertojen välillä. Kastele suoraan multaan välttäen lehtien kastelua. Riippuen talvehtimispaikasta, kastelukertojen määrä vaihtelee. Mitä lämpimämpi = sen useammin.