Meistä

Siitä on lähes 50 vuotta, kun keräsin ensimmäiset valkovuokot äidilleni äitienpäiväaamuna aikaisin ja asettelin ne sammallella täytettyyn koriin.  Ei tiennyt pieni poika silloin, että ne menestyisi paremmin maljakossa. Mutta yhtä kaikki, äiti ilahtui ikihyviksi ja rakkaus kukkiin ja luontoon oli syntynyt jo silloin pienen pojan sydämeen.  Pieni poika kasvoi ja varttui maan kosketuksesta ja kasvunihmeistä nauttien aina parikymppiseksi asti. Ja lukemattomat oli ne pienen ja nuorenpojan kasvatuskokeilut milloin milläkin kasvilla.  Sen jälkeen koitti viljelynopinnot Harjun maa- ja puutarhaoppilaitoksessa. Armeijan jälkeen koittikin sitten tutustuminen kukkien kasvatukseen eri yrityksissä niin Suomessa kuin ulkomailla. Matkan varrella tuli tutuksi paljon puutarhoja ja ennen kaikkea ihmisiä niiden takana. Pidin työstäni paljon ja nautin suunnattomasti jokaisesta päivästä, kun sain tehdä työtä josta pidin yli kaiken. Mutta, jotain puuttui …

Ja unelma toteutuu. Vuonna 1995 koitti sitten se hetki. Varmistuin siitä, että haluaisin toteuttaa unelman, jota olin hiljalleen kypsyttänyt mielessäni. Halusin kasvattaa ja tuoda kaikki nuo ihanuudet ja parhaista parhaat taimet ja tuotteet suoraan kotipuutarhureiden kotipihoihin ja ihan kaikkialle Suomeen. Perusajatukseni oli, että tarjolla on parasta laatua, parhaista lajikkeista, parhailta yhteistyökumppaneilta omien tuotteiden lisäksi. Mutta ilman välikäsiä, jolloin hinta pysyy edullisena. Kaikkien kasvien ja tuotteiden laadunvalvonta tapahtuu täällä omien silmien alla ja omissa käsissä. Samoin neuvontaa ja apua löytyy täältä aina tarpeen tullen.  Ja tällä tavoin on menty ja se on tänä päivänäkin talon tapa ja tyyli, eikä siitä tingitä jatkossakaan.

Kodin Kukat tänään:

Tänään minulla ja meillä Kodin Kukilla on ilo palvella ja tuottaa onnistumisen hetkiä yhä useammalle puutarhaharrastajalle. Meitä on täällä kiivaimpaan sesonkiaikaan parinkymmenen hengen luottoporukka, joka pitää huolen niin kasveista, kuin lähetyksistä ja neuvonnasta.  Uusi kasvihuone sekä pakkaamotilat valmistuivat 2011. Tämä on mahdollistanut uusien tuotteiden mukaan tulon. Lisäksi oma kasvihuone takaa kasveille optimiolot, jolloin tuotteet tulevat sinulle aina nopeasti, turvallisesti ja oikeaan istutusaikaan. Lähetykset haetaan täältä Postin ja matkahuollon toimesta sovittuna aikana ja ne viedään suoraan lajittelukeskukseen. Tällöin ne ovat sinulla yleensä jo seuraavana päivänä.

Me pidämme huolta taimista, tilauksista ja toimituksista, siksi ei suoramyyntiä:

Yksi yleisimpiä kysymyksiä on, että miksi meillä ei ole puutarhamyymälää, josta voisi tulla ostamaan taimia suoraan. Tähän on muutamakin syy. Meillä on Kotimaisten Kasvisten myöntämä Laatutarha sertifikaatti ja siihen liittyen haluamme välttää tauti- ja tuholaisriskiä ja vähentää niiden torjuntatarvetta kasvihuoneissamme.  Tämän takia emme päästä ulkopuolisia kasvihuoneisiin kasvukaudella. Tämä varmistaa myös sen, että tilaamasi tuotteet on aina varattuna sinulle eikä kukaan pääse ”vetämään välistä”. Me kasvatamme ja pidämme huolta niistä ja lähetämme ne sinulle sitten kun niiden istutusaika on.  Lisäksi haluamme turvata yksityisyytesi säilymisen, eli kukaan ulkopuolinen ei näe tilauksia tai tietojasi. Me emme myöskään luovuta osoite tai muitakaan tietoja ulkopuolisille.  Voit siis aina luottaa että yksityisyytesi pysyy turvassa ja saat ne kasvit jotka olet tilannut / varannut.

Puutarhurin Perjantaiposti – sinun ja minun yhteinen.

1998 kirjoitin ensimmäisen puutarhurin postini. Kirjoitin sen ensin vain kerran kuukaudessa ja muutamia  posteja kasvukauden aikana.  Postit sai paljon kiitosta ja kovasti sitä toivottiin enemmän. Niinpä 2008 siitä tuli viikoittainen ja nimeksi tuo rakaslapsi sai ” Puutarhurin Perjantaipostin”.  Kirjoitan sen aina perjantaiaamulla ja kertoilen siinä puutarhan kuulumisia ja siitä, mitä on ajankohtaista tehdä nyt tai tulevalla viikolla. Esittelen uutuuksia ja kerron vinkkejä, myös muiden kerholaisten lähettämiä.  Välillä teemme yhteishankintoja ”sisäpiirinä” ja hankitaan tuotteita isompi erä suoraan tehtaalta ja saadaan ne halvalla. Kaiken kaikkiaan Perjantaipostini on minun ja sinun yhteinen juttu, leppoisa, ajankohtainen, positiivinen ja kaikille avoin sekä ilmainen. Ja palautetta on aina kiva saada ja niksejä myös. Yhdessä olemme aina enemmän. :)

Mullantuoksuisin Terveisin 

Puutarhurisi

Juha

 ja koko meidän iloinen joukkomme täältä puutarhalta