Silkkitassun istutus ja hoito-ohjeet

Silkkitassun istutus ja hoito-ohjeet

Silkkitassun istutus ja hoito-ohjeet

Ptilotus exaltatus
Korkeus: 30-40 cm Istutusväli: 20-30 cm
Kukinta: kesä-lokakuu
Kasvupaikka: aurinkoinen

Yleistä tietoa

Silkkitassujen koristeelliset töyhtömäiset kukat ovat hyvin kestäviä. Yksi kukka voi kestää jopa kaksi kuukautta. On myös hyvä perhosten houkuttelija.

Usein istutetaan muiden kesäkukkien kanssa tai yksinään ruukussa.

Istutus

Silkkitassu istutetaan aurinkoiselle vettäläpäisevälle kasvupaikalle.

Esikasvatettavat taimet on hyvä istuttaa 6-8 cm ruukkuihin taimi,- kylvö,- kookos,- tai kaktusmultaan, ennen amppeleihin istuttamista.

Sopii hyvin yhdisteltäväksi muiden kesäkukkien kanssa. Riippuen lajikkeesta, yhteen 23 cm amppeliin soveltuu istutettavaksi 3-6 taimea. 60 cm parvekelaatikkoon sopii n. 6-8 taimea.

Hoito

Silkkitassua voidaan alussa latvoa kertaalleen, siinä vaiheessa kun juuret ovat läpi ja taimi on hyvässä kasvussa. Tämä tuuhennuttaa kasvustoa ja kukkia tulee enemmän.

Silkkitassu kestää hyvin lämpöä ja kuivuutta, muttei märkyyttä. Mieluusti annetaan mullan kuivahtaa kastelukertojen välillä, jotta liialliselta märkyydeltä vältytään.

Silkkitassu on muuten hyvin helppohoitoinen. Tasaisella kastelulla ja lannoituksella kasvaa hyvin koko kasvukauden.

Talvehtiminen

Ei suositella talvehtimista haasteellisuuden vuoksi, mutta ei ole mahdotonta.

Tuo kasvi sisälle ennen ensimmäisiä pakkaspäiviä. Laita kasvi valoisaan paikkaan (joko eteläikkunalle tai kasvilampun alle), jossa lämpötila on noin +10–15. 

Leikkaa versot noin 10–15 senttisiksi.

Kastellaan harvakseltaan ja annetaan mullan hiukan kuivahtaa kastelukertojen välillä. Kastele suoraan multaan välttäen lehtien kastelua.