Hopealangan istutus ja hoito-ohjeet

Hopealangan istutus ja hoito-ohjeet

Hopealangan istutus ja hoito-ohjeet

Calocephalus brownii
Korkeus: 20-40 cm Istutusväli: 20-30 cm
Kasvupaikka: aurinkoinen / puolivarjoinen

Yleistä tietoa

Hopealanka on helppohoitoinen ja kestävä koristeellinen hopeanharmaa kasvi, joka usein istutetaan muiden kesäkukkien kanssa tai yksinään ruukkuun. Sillä on pensasmainen kasvusto.

Syksyllä kun hopealanka alkaa kuivahtamaan ja kuukahtamaan, siitä saa tehtyä kauniita koristeita.

Istutus

Hopealanka istutetaan aurinkoiselle tai puolivarjoiselle paikalla. Kestää myös paahdetta. Kestää hyvin kuivuutta, mutta ei siedä seisovaa vettä.

Esikasvatettavat taimet on hyvä istuttaa 6-8 cm ruukkuihin taimi,- kylvö,- kookos,- tai kaktusmultaan, ennen amppeleihin istuttamista.

Sopii hyvin yhdisteltäväksi muiden kesäkukkien kanssa. Riippuen lajikkeesta, yhteen 23 cm amppeliin soveltuu istutettavaksi 3-6 taimea. 60 cm parvekelaatikkoon sopii n. 6-8 taimea.

Hoito

Hopealanka on kestävä ja helppohoitoinen kasvi, joka kestää myös pientä pakkasta, mutta ei selviä talven yli ulkona.  Voidaan jättää ulos syysistutettavien seuraksi syksyksi.

Hopealankaa voidaan muotoilla leikkaamalla.

Hopealanka kestää hyvin kuivuutta, mutta tasainen kastelu ja lannoitus on kuitenkin tärkeää.

Talvehtiminen

Talvehtiminen ei ole helppoa ja sen talvehtimisen onnistuminen on vaihtelevaa. Hopealanka kuitenkin sopii hyvin myös huonekasviksi, jonka takia se voidaan ottaa ennen pakkaspäivien (Kun lämpötila laskee pysyvästi 0 puolelle) tuloa sisälle. Tällöin se voi kestää ja kukoistaa jopa kuukauden.

Tuo kasvi sisälle ennen ensimmäisiä pakkaspäiviä. Laita kasvi valoisaan paikkaan (joko eteläikkunalle tai kasvilampun alle), jossa lämpötila on noin +10–15. Tarvitsee vähintään kuusi tuntia valoa päivässä.

Kastellaan harvakseltaan ja annetaan mullan hiukan kuivahtaa kastelukertojen välillä. Kastele suoraan multaan välttäen lehtien kastelua.

Kun pakkassäät ovat keväällä ohi, totuttele kasvi pikkuhiljaa ulkoilmaan lisäämällä ulkoiluaikaa aina tuplasti. Totuttelun aikana laita kasvi aurinkoiseen paikkaan. Multien vaihto voi olla myös suotavaa, kun se on herännyt levostaan.