Korallikeijunkukan istutus ja hoito-ohjeet

Korallikeijunkukan istutus ja hoito-ohjeet

Korallikeijunkukan istutus ja hoito-ohjeet

Heuchera sanguinea
Korkeus: lehdistö 20 cm, kukinto kohoaa noin 40 cm korkeuteen
Istutusväli: 30-35 cm
Kukinta-aika: kesä-elokuu
Kasvupaikka: (aurinko – )puolivarjo - varjo
Kukinto: eri värisiä

Yleistä tietoa

Korallikeijunkukka on kotoisin Pohjois-Amerikan Arizonan ja Meksikon alueelta. Korallikeijunkukat kasvattavat kauniin lehtiruusukkeen, jonka keskeltä sen kukinnot kohoavat kauniisti kasvuston ylle keskikesällä.

Korallikeijunkukan kukinnot muodostuvat monista pienistä kellomaisista kukista. Keijunkukat sopivat hyvin kukkapenkkien reunuskasveiksi, maanpeikkokasveiksi kuin ruukkuihinkin tai kivikoihin.


Kukinnot sopivat myös leikkokukaksi ja kuivakukaksi. Perhosten mieleen.

Istutus

Korallikeijunkukat viihtyvät parhaiten aurinkoisella kasvupaikalla. Kasvualustan suhteen keijunkukat ovat vaatimattomia ja ne viihtyvätkin niin kuivahkossa, hiekansekaisessa multamaassa kuin tuoreessa runsasmultaisessakin maassa.

Istutus hieman aiempaa syvempään, sillä juuristolla on tapana nousta ajan kuluessa pintaan.

Esikasvatettavat taimet on hyvä istuttaa 6-8 cm ruukkuihin taimi,- kylvö,- kookos,- tai kaktusmultaan, ennen amppeleihin istuttamista.

Sopii hyvin yhdisteltäväksi muiden kesäkukkien kanssa. Riippuen lajikkeesta, yhteen 23 cm amppeliin soveltuu istutettavaksi 3-6 taimea. 60 cm parvekelaatikkoon sopii n. 6-8 taimea.

Hoito

Keijunkukat eivät kestä pitkää kuivuuskautta, joten kuivana aikana kastellaan. Kuihtuneiden kukkavanojen poistaminen edistää kukintaa.


Suositellaan lumettomilla alueilla talvisuojausta havuilla, sillä kasvi on osittain ainavihanta.

Jaetaan keväisin 3-4 vuoden välein. Voidaan lisätä myös siemenistä.

Talvehtiminen

Talvehtii usein pelkän lumipeitteen avulla. Lumettomille paikoille suojataan talvipeitteellä, joka poistetaan keväällä ennen kasvun alkua.