Puutarhuri tiedottaa ajankohtiaisesta tilanteesta puutarhakasvien ja toimitusten osalta

Puutarhuri tiedottaa ajankohtiaisesta tilanteesta puutarhakasvien ja toimitusten osalta

Keskiviikko terveisiä täältä Puutarhalta!

Päätin kirjoittaa sinulle muutaman rivin tästä vallitsevasta tilanteesta meidän osalta. Koska kaikenlaisia (osin hurjiakin) huhuja liikkuu, niin halusin nyt kertoa sinulle kuinka asiat oikeasti on – meidän ja kasvien osalta. Tiedot ovat nimittäin positiivisia ja rauhoittavia.

Ja toki muistuttaa siitä, että huomenna on taas jokakeväinen ”yksinäinen narsissi” tempaus – jonka senkin kotiin ja mukaan ottaminen on aivan turvallista. Millä paikkakunnilla niitä ainakin on, niin laitan tuonne alemmas listaa.

VIHANNEKSET JA KUKAT ON TURVALLISIA OSTAA – TUTKITTUA FAKTAA

Vihannekset ja kukat eivät siis välitä koronavirusta. Ei myöskään niiden pakkaukset. Voit siis huoletta ostaa ja käyttää niitä, niin kuin ennenkin. Myös irtona tai avopusseihin pakattuina.  

- Tämän tiedon on vahvistanut myös Euroopan elintarviketurvallisuus virasto (EFSA)

- erilaisia uhkakuvia ym. liikkuu etenkin some maailmassa paljon, joten oikeaa tietoa kannattaa lukea vain luotettavista ja kiihkottomista lähteistä esim. THL ja ruokaviraston sivuilta.  

SUORAT LINKIT

Vaikka tietotulvalta ei voikaan välttyä edes täällä syrjässä puutarhalla, niin itse pyrin seuraamaan aktiivisesti vain muutamaa sivua, jossa on varmasti viimeisin ja varmennettu tieto. Näitä seuraamalla ainakin itse koen saavani oikeaa ja fiksua tietoa, ilman turhaa panikoitumista tai lamaantumista.

THL:n jatkuvasti päivittyvälle korona ( COVID-19)  sivustolle pääset TÄSTÄ

Ruokaviraston sivuille, jossa ajankohtaista ja todennettua tietoa elintarvikkeista pääset suoraan -> TÄSTÄ

TURVALLISET TOIMITUKSET TÄÄLTÄ PUUTARHALTA – TURVALLISTA KULJETUSTA – VARAUSTEN MÄÄRÄ KIIHTYNYT VIIMEPÄIVINÄ

Ensimmäiset taimitoimitukset käynnistyy näillä näkymin parinviikon päästä, jos vain niiden kasvu jatkuu normaalisti. Tarvikkeita toki toimitan koko ajan.

Ja niin kuin tuossa kirjoitinkin, niin kasvit ja niiden pakkaukset eivät tosiaan voi virusta levittää, joten sen suhteen voit olla täysin turvallisin mielin.

Ja niin kuin viime viikolla kirjoitin, niin meillä on myös turvallinen työympäristö täällä. Meillä kun ei ole täällä myymälää eikä muutenkaan tänne tuotantotiloihin pääse kukaan ulkopuolinen. Taidetaan muuten olla ainut Suomalainen puutarha joka tekee postimyyntiä, mutta ei ole yleisölle avointa myymälää. Näihin tuotantotiloihini ei ole päässyt siis viimeiseen kymmeneen vuoteen, muita kuin ns. talonväkeä.  Sillä voidaan taata niin kasvien kuin ihmistenkin terveys paljon paremmin. Tosin ei tänne taitaisi kukaan kyllä löytääkään, ellei oikein pahasti eksyisi… ;)

Haluatko paketin kotiinkuljetuksella? Sekin on nyt turvallista. Postin ja matkahuollon tiedote:

Paketteja voi edelleen noutaa automaateista, sillä THL:n mukaan koronavirus ei tartu lähetysten välityksellä eikä yhtään tartuntaa tavaroiden kautta ole todettu. Pintojen osuus viruksen leviämisessä ei nykytiedon mukaan ole merkittävä. Mikäli vastaanottaja ei pääse noutopisteelle tai ei halua asioida noutopisteellä, hän voi verkkokaupassa valita toimitustavaksi kotiinkuljetuksen. Toimitamme Kotipaketit tai Pikkupaketit haluttuun osoitteeseen ilman lähikontaktia. Kotipaketin luovutuksessa emme esimerkiksi pyydä kuittausta vastaanottajalta, vaan kuljettajamme kuittaa lähetyksen. Lähetystä ei myöskään luovuteta vastaanottajalle käteen, vaan kuljettaja soittaa ovikelloa ja asettaa lähetyksen oven eteen. 

PUHELIMET SOIVAT JA VERKKOKAUPASSA KÄY KOVA KUHINA – VINKKI -> VARAA AJOISSA

On ollut kyllä ilahduttavaa huomata, että me puutarhahenkiset ei ainakaan olla lamaannuttu tästä tilanteesta, vaan päinvastoin. Johtuuko sitten perutuista messuista vai mistä, niin täällä on nyt koko alkuviikon puhelimet soinut ja nettikaupassa käynyt sellainen sutina, ettei koskaan ennen. Jos tahti jatkuu tämmöisenä, niin on aika todennäköistä, että ihan kaikki kasvit eivät riitä sesongin loppuun asti, vaan ne on varattu normaalia aiemmin.

ps. Eli vinkkinä nyt sinulle, että varauksia / tilauksia kannattaa tehdä tänä vuonna mieluummin hiukan aiemmin kuin tavallisesti. Tästä voit vinkata myös kavereille, jos on kasveja vailla. Tilauksiin menevät taimet ym. kun varaan aina tilausjärjestyksessä ja vaikka toimitus olisi toukokuulla, niin varata kannatta jo nyt – sillä tavoin minä voin varmistaa niiden saannin sinulle varmasti.

Molemmat kuvastot löytyy sähköisesti selattavina myös -> TÄÄLTÄ

ps. noiden selaaminen onnistuu nyt hyvin myös kännykällä ja klikkaamalla tuotetta pääset varaamaan sen myös suoraan – näppärää eikö vain? :)

Vaan nyt minä lähden takaisin tuonne kasvihuoneelle hoitelemaan istutuksia, laitan radion kiinni ja annan elämän uskon voimistua. Kasvit ja luonto sen meille parhaiten taas opettaa. Niitä kunnioittaen ja yhdessä eläen kaikki pärjää hyvin ja hymyssä suin.

Olosuhteita emme voi useinkaan muuttaa –
mutta asenteemme voimme !
 
Ollaan fiksuja, pidetään huoli toisiltamme eikä unohdeta elää! Perjantaihin!
Positiivisin ja tsemppaavin terveisin
Puutarhurisi
Juha