Taimien istutus

Kun saat taimet, niin istuta ne mahdollisimman pian omiin ruukkuihinsa. Noin 6–8 cm ruukut ovat täydellisiä esikasvatukseen.

Käytä taimi-, kylvö-, kookostaimi-, tai kaktusmultaa. Liian ravinnepitoinen tai tiivis multa vaikeuttaa taimien juurien kasvua.

Esikasvatuksessa tärkeintä ei ole niinkään kasvin oma kasvu vaan juurien kasvaminen. Kasvin vahvat juuret ovat kuin rakenteiden perusta talolle: Ilman tukevia perusteita, talo voi sortua.

Kastele multa kevyesti istutuksen jälkeen miedolla kastelulannoitteella (n. puolet valmistajan annostusohjeesta).

Kastelun jälkeen tarkista, että taimen koko multapaakku on kastelun jälkeen mullan pinnan alla. Jos se on noussut mullasta ylös, niin voit painella taimen multapaakun mullan pinnan alapuolelle.

HUOM! Kastele taimea vasta, kun mullan pinta on hivenen kuivahtanut. Jos taimea pidetään koko ajan märässä mullassa, voivat juuret kärsiä hapen puutteesta ja mädäntyä.

Taimet tulevat kasvihuoneoloista, jonka takia taimelle on otollista saada samankaltaiset olotilat. Tämä onnistuu joko minikasvihuoneella tai  laittamalla muovihuppu (esim. läpinäkyvä vihannes/hedelmäpussi tai mikä tahansa muu läpinäkyvä muovi, vaikka elmukelmu) taimien ruukkujen ympärille. Laittamalla tikut tukemaan huppua, pidät sitä painamasta kasvia alas. On myös tärkeää tehdä muutamat reiät muoviin, jotta ilma vaihtuu ja ilmankosteus pysyy otollisena.