Huovinkukan istutus ja hoito-ohjeet

Huovinkukan istutus ja hoito-ohjeet

Huovinkukan istutus ja hoito-ohjeet

Sanvitalia
Korkeus: 10-30 cm Istutusväli: 20-35 cm
Kukinta: kesä-syyskuu
Kasvupaikka: aurinkoinen / puolivarjoinen

Yleistä tietoa

Huovinkukka on erittäin helppohoitoinen, jonka kukat ovat kuin pieniä auringonkukkia minikoossa.

Kestää hyvin sääolosuhteita. Tästä syystä se voidaan istuttaa myös paahteisille tai varjoisille paikoille. Huovinkukka kestää myös muita kesäkukkia paremmin kylmää. 

Istutus

Istutetaan aurinkoiseen tai puolivarjoiseen paikkaan.

Esikasvatettavat taimet on hyvä istuttaa 6-8 cm ruukkuihin taimi,- kylvö,- kookos,- tai kaktusmultaan, ennen amppeleihin istuttamista.

Sopii hyvin yhdisteltäväksi muiden kesäkukkien kanssa. Riippuen lajikkeesta, yhteen 23 cm amppeliin soveltuu istutettavaksi 3-6 taimea. 60 cm parvekelaatikkoon sopii n. 6-8 taimea.

Hoito

Tasainen kastelu sekä lannoitus ovat tärkeimmät tekijät hoidon yhteydessä. Kestää kuitenkin hetkellistä kuivahtamista, eikä ole yhtä tarkka lannoitteiden ja kastelun suhteen kuin moni muu kasvi.

Kuihtuneita kukkia ei tarvitse nyppiä.

Talvehtiminen

Ei talvehdi ulkona.

Laita kasvi valoisaan paikkaan ennen pakkasten tuloa (joko eteläikkunalle tai kasvilampun alle), jossa lämpötila on noin +10. Voidaan myös talvehdittaa huoneenlämmössä kasvilampun avulla.

Leikkaa huonot ja vioittuneet versot. Kannattaa myös harventaa lehdistöä.

Kastellaan harvakseltaan ja annetaan mullan hiukan kuivahtaa kastelukertojen välillä. Kastele suoraan multaan välttäen lehtien kastelua. Riippuen talvehtimispaikasta, kastelukertojen määrä vaihtelee. Mitä lämpimämpi = sen useammin.