Puutarhurin perjantaipostia 6.12.2019

Puutarhurin perjantaipostia 6.12.2019

Sinivalkoista huomenta täältä Puutarhalta!

Minulla on aina erityisen hienoa saada vetää siniristilippu salkoon – milloin iloa, milloin ylpeyttä, mutta näin itsenäisyyspäiväaamuna kun nostan lippua salkoon, tunnen aina suunnattoman suurta kunnioitusta ja kiitollisuutta. Siitä, että saan vetää siniristilipun tankoon ilman pelkoa, ilman protestia, ilman syyllisyydentuntoa – siitä olen niin kiitollinen kuin vain pieni ihminen omassa kodissaan ja maassaan olla voi.

Vaikka ilma oli tänä aamuna hiukan sateisennuhruinen, niin se ei vienyt yhtään pois sitä suurta juhlallisuuden tunnetta, kun lippu irtosi kädestä ja nousi liehumaan lipputangon päähän.  Katsoin lippua ja kuuntelin kuinka metsä humisi tuulen voimasta ja ajattelin, että kuinka onnellinen ja onnekas olenkaan tästä isiemme ja äitiemme maasta, meidän Suomesta!

Lipunnoston jälkeen tulin tänne puutarhalle katsomaan kuinka täällä on aamuun herätty ja hienollehan täällä näytti. Amaryllikset avautuvat loistoonsa samoin tasetit, tuoden viehkon jouluntuoksun tullessaan. Meidän Riina laittoi kuvan omasta alfrescostaan ( 3 sipulia yhdessä ruukussa) ja onhan tuo upea, eikä vain?

Kuusen kaatoon – vielä on viikonloppu aikaa

Oma kuuseni on vielä pystyssä, kun en ole osannut päättää minkä noista muutamasta ehdokkaasta valitsisin. Onneksi tuo kuu ja sen vaikutus tekee sen, että viimeistään sunnuntaihin mennessä päätöksen teen ja yhden noista kaadan. Niin kuin muistetaan, niin kuun asento ja vaikutus on hyvä vielä sunnuntaihin asti. Sen jälkeen se kääntyy siihen suuntaan, että jos kuusen sunnuntain jälkeen kaataa, niin rikkalapio on hyvä varata siihen ihan kuusen läheisyyteen koko joulukuusen sisälläolo ajaksi… ;)

Hyvän Joulukuusen muut niksit ( säilytys, kuljetus, jalkaan asettaminen, hoito sisällä ja extra niksit) löytyivät siis nyt myös tulta kotisivuiltani TÄÄLTÄ jos on tarvetta kerrata.

KIITOS KALENTERITILAUKSISTA – HYVÄ JOULUMIELI TULOSSA MONEEN KOTIIN NIIDEN ANSIOSTA <3

Suuri ja sydämenlämpöinen kiitos kaikista kalenteritilauksista. Vielä reilun viikon verran lähetän niitä ja sitten lahjoitamme tuon kertyneen tuoton hyväjoulumieli keräykseen. Itselle tulee ainakin ihan mahdottoman hyvä mieli koko vuoden ajan, kun katson tuota kalenteria ja muistan kuinka sen avulla on saatu tuottaa jouluiloa niin moneen perheen joulupöytään ja tuiketta lasten silmiin.

Jos sinulta jäi viimeviikkoinen huomaamatta, niin tässä kertauksena kalenteritilaus.

Tätä ei siis ole nettisivuilla myynnissä lainkaan!

Tämä on meidän – sinun ja minun ja meidän kaikkien kerholaisten oma ja yhteinen juttu!

  1. Puutarhurin hyvänmielen kalenteri 1 kpl ->  14,95 €
  2. Puutarhurin hyvänmielen kalenterit 2 kpl tai useampi -> 13,98 € / kpl

HUOM! Tilata voit vain täyttämällä tämän ja lähettämällä minulle takaisin.

tai pirautamalla meille ( ma-pe klo 8 -16.00) 05-3440300

Kalenteri ei siis ole myynnissä nettikaupassa eikä missään muuallakaan, vaan on ihan meidän kerholaisten oma juttu!

Lasku on sitten lähetyksen mukana.

Nimi:

Osoite:

Matkapuhelin:

Tilaus:

Tilaan Puutarhurin hyvänmielen kalentereita_____ kpl

Lähetyskulut ( kirjeenä kotiin ) 4,95 € / lähetys.

ps. Painoilla oli pieni ongelma painatuksen kanssa ja saimme kalenterit vasta keskiviikkona, mutta eilen niistä saatiin jo valtaosa matkaan ja maanantaina kaikki loputkin.

ja jos pukinkonttiin jotain hyödyllistä haluat, niin näitä maahantuoja tarjousteroittimia on vielä jokunen jäljellä. Kannattaa aika pian tarttua tilaisuuteen, näitä ei ole enää montaa jäljellä tähän hintaan.  

 

Tämä teroitin nyt siis tarjoushintaan meille kerholaisille nyt vain 34,90 € / kpl ( ovh 44,50) TÄÄLTÄ

Vaan nyt minäkin lähden viettämään itsenäisyyspäivää tuonne pirttiin. Teen tulet takaan, pistän kaffeet kiehumaan ja sytytän kynttilät ikkunalaudalle. Otan varmaan pikku torkut, kuuntelen Finlandiaa, lueskelen ja käyn pikkulenkillä kippurahäntien kanssa kuuntelemassa kuinka metsän puut huminoi tuulessa. Oletko muuten milloin viimeksi kuunnellut tuulta? Kokeilepa vaikka tänään – rauhallinen paikka, ( kännykkä kiinni) ja suljet silmäsi ihan vain muutamaksi minuutiksi ja kuuntelet tuulta. Se on aivan uskomattoman upeaa ja rauhoittavaa. Olkoon paikka sitten metsässä, veden äärellä tai vaikka tunturin laella. Ihan missä vain, tuulen ääni on aina yhtä upea ja puhutteleva. Kokeilepa – lupaan ettet pety, ennemmin rauhoitut ja voimaannut samalla kertaa ihan koko päiväksi. Joskus nimittäin parhaat asiat ovat vain niin lähellä, ettei niitä tahdo huomata. <3

***************************************
 
Kotini on täällä,
seitsemän tuikkivan tähden alla,
metsien suuressa sylissä,
täällä olen turvassa.
 
Täällä tuulet kertovat vapaudesta,
kaikesta rikkaudesta,
joka meille perinnöksi annettiin.
 
Täällä minun on hyvä olla!
 
- mietteitä maalta
***************************************
Juhlavaa itsenäisyyspäivää, tuulen huminaa, kynttilän lämpöä sekä kuusen tuoksuista viikonloppua sinulle hyvä ystäväni!
Toivottaa Onnellinen ja kiitollinen
Puutarhurisi
Juha