Aurinkoista huomenta täältä puutarhalta

Aurinkoista huomenta täältä puutarhalta

Onhan upea aamu. Suomen naiset taisteli ja hiihti Kerttu Niskasen johdolla todella upeasti ja aamun kruunasi vielä Suomen miesten kultamitalit jääkiekosta. Kyllä kannatti herätä aikaisin katsomaan ja jännittämään. Hyvä me, Hyvä Suomi!

Perjantain kasvatusnappi esittelyn jälkeen tuli muutamiakin pyyntöjä esitellä ne kasvatustarvikkeet, joita minä suosittelen niin esi- kuin jatkokasvatukseen.

Ja kun nyt näyttää sille, että tässä kun nautiskelen mitalikahveista ja vartuskelen tuon auringon nousemista hiukan ylemmäs, ennen kuin lähden tuonne ulkopuuhiin, niin mieluustihan minä nämä esittelen ja kerron hiukan myös niiden ominaisuuksista. Ajattelin, että ihan vain lyhyesti ja joku noista kiinnostaa sinua enemmän, niin linkin takaa kotisivuiltani löydät sitten lisää tietoa.  Ei tule sitten niin pitkiä sepostuksia, joka on aina vaarana, kun pääsen kertomaan asioista. 😉

Usein kysytään, että kuinka valitsen kasvatustarvikkeet? No se tapahtuu oikeastaan aika pitkälti omien kokemusten kautta, eli tyypillinen ”yrityksen ja erehdyksen” tie. 😊 No toki kollegoilta olen saanut myös paljon hyviä vinkkejä ja kokemuksille tukea.  Nämä tarvikkeet ovat siis käytännössä hyvin pitkälti ihan niitä samoja, joita käytän itse täällä. Ne vain pakataan pienempiin eriin. Kun tuskin kukaan haluaa esim. ostaa kuutiota perliittiä tai 50 kg juurtumisrouhetta kerralla. 😉

Ja minun filosofiani on kokemuksen kautta se, että hyvillä (eikä edes välttämättä yhtään sen kalliimpia) tuotteilla kun on paljon kivempi tehdä ja onnistuminenkin on yleensä varmempaa sekä helpompaa.

Lisäksi hyvillä ja kestävillä tuotteilla säästää paitsi luontoa ja hermoja, niin myös rahaa. Kestävää käyttöä ja kierrätystä kannattaa aina suosia, eikö vain!

Katsotaanko sitten, että mitä kaikkia suosin ja suosittelen sinullekin.

Kasvatusruukut 8 cm

Nämä ovat yleensä käypäisä koko, kun koulitaan tai siirretään lokerikkotaimia jatkokasvatukseen.  Näissä on erikoismuotoiltupohjarakenne, jolloin esim. altakastelu tai kastelumaton käyttö toimii optimaalisen hyvin. Värejä on kolme ja ainut ero on vain tuo väri. Voihan kasvatusruukkukin olla muu kuin perinteinen musta, eikö vain? Kaikki värit ovat toki valoa läpäisemätöntä, joka on juurille tärkeää.

Musta 24 kpl - 5,90 €

 Pinkki 20 kpl - 5,90 €

  Lime 20 kpl - 5,90 €

Altakastelumatto

Tästä mainiosta matosta on ollut jo aiemminkin puhetta kuinka hyvä tämä oli mm. huonekasveille (mm. esikot, joulutähdet, jne.) oikeastaan helpottaa kaikkien huonekasvien kastelun hallintaa.

Erityisen hyvä esikasvatukseen taimiruukkujen alla. Siis todella hyvä!

Suomalaisesta kierrätysmateriaalista valmistettu, kestävä ja pestävä. Saksilla leikattava. Koko 50 x 100 cm. Tuossa kuvassa olen leikannut siitä palan tuolle ruukkualustalle.

Altakastelumatto 7,90 € -> näitä saat TÄÄLTÄ

Ruukkualusta

Oikeastaan itse kutsun tätä usein istutusalustaksi, kun käytän näitä myös istuttamistöissä ja muutenkin puuhastellessa. On niin käteviä ja kestäviä. Mutta kyllä näitä on myös paljon noiden 8 cm ruukkujen (niitä mahtuu 21 kpl tuohon) ja altakastelumattojen kera käytössä.

Napakkaa tekoa ja pohjan muotoilu takaa sen, että pieni ylikastelu ei haittaa. Ja jos vielä pohjalla on tuo altakastelumatto, niin ihan täydellinen.

Ruukkualustoja saat 6,90 € hintaan TÄÄLTÄ

Sumutinpullo

Jos joskus on löytynyt tuote muualta kuin puutarha-alan valmistajilta, niin tämä sumupullo on sellainen. Ihastuin tähän jokunen vuoisi sitten kun kävin parturissa. Aivan täydellinen hieno ja pitkäkestoinensumu on toteutettu nerokkaasti Plastexin valmistamana.  Ihan täydellinen taimien ja huonekasvien sumutteluun. Tähän ihastuin silloin, enkä ole parempaa vielä löytynyt.  Uskon että niin myös sinäkin.

Sumutinpullo 1 kpl / 6,90 -> TÄÄLTÄ

Sumutinpullo 3 kpl / 19,90 € -> TÄÄLTÄ

Suosittelen lämpimästi kokeilemaan ja ihastumaan tähän

Kasvatusnapit

Kasvatusnapeista kirjoittelinkin jo perjantaina, videon kera.

Kasvatusnappeja saat siis 30 kpl pakkauksissa 3,95 € -> TÄÄLTÄ

ja se Video niiden käytöstä löytyy myös TÄÄLTÄ

 

Minikasvihuone 3 kpl setti

Tämä onkin jo ihan tuttu ja kätevä setti, jossa on paikat yhteensä 36 taimelle. Lokerikot voi nostaa helposti pois esim. kastellessa on kätevää laittaa vettä pohjalle ja antaa taimien imeä vettä puolisen tuntia ja kaataa ylimääräinen vesi sitten pois. Kannen rakenne on myös kätevän kaksitoiminen. Toisinpäin tiivis ja toisinpäin pienet jää pienet ilmaraot.

Minikasvihuone 3 kpl setti / 3,95 € -> TÄÄLTÄ

Kasvatuspaketti on myös tykätty, valmis aloituspakkaus eli siinä on nuo minikasvihuoneet 3 kpl ja kasvatusnapit 30 kpl. Koko setti vain 9,95 € -> TÄÄLTÄ

Vemikuliitti

Tätä käytän kaikkein eniten siihen, että peitän tällä kylvökset. Luonnollinen aine, joka ehkäisee kylvösten kuivumista ja myös harsosääskien munintaa.  Jotkut käyttävät tätä myös keventämään kylvömultaa, mutta itse tykkään käyttää siihen ennemmin perliittiä.

Vermikuliitti 3 litraa / 7,50 € -> TÄÄLTÄ

Perliitti

Tämä on niitä perustuotteita, joita käytän keventämään multaa, jolloin tiivistymisen vaara ei ole. Erittäin hyvä tuote kaikkiin ruukku- ja amppeli-istutuksiin.

Perliitti 0,5 l / 3,50 € -> TÄÄLTÄ

Juurtumisrouhe

Tästä me onkin jo puhuttu aiemmin perjantaiposteissa. Tämä on siis luonnontuote, joka tehostaa merkittävästi kasvien juurten kasvua ja siten myös veden ja ravinteiden käyttöä.

Lyhyesti siis, saa kasvin voimaan ja kasvamaan hyvin. Tätä lisään muuten aina myös hiukan monivuotisten istutuksiin.

Pieni määrä riittää ja vaikutus on melkoinen!

Juurtumisrouhe 140 g /7,50 € -> TÄÄLTÄ

Kookostaimimulta

Yksi parhaista kasvualustoista niin koulintaan kuin taimikasvatukseen. Säilyttää ilmavuutensa ansiosta ihanteellisen kosteuden, vaikka sattuisi hiukan ”lorahtamaan” kastellessa. 😉  

Tämä on myös kierrätystä parhaimmillaan ja valmistustavan ansiosta (puristetaan kokoon yli 50 tn voimalla) se on edullinen kuljettaa ja samalla myös kaikki mahdolliset harsosääskien ym. munat tuhotuvat samalla ilman kemikaaleja.

Tämä on muuten nykyisin myös kaikkien viherkasviharrastajien suosima kasvualusta.

Kookostaimimulta 5 l / 4,95 € -> TÄÄLTÄ

Kookostaimimulta 15 l (3 x 5 l) / 9,95 € (ovh 14,85) -> TÄÄLTÄ

Tein myös kookostaimimullan käyttöönotosta pikku videonkin tähän alle.

Kelta-ansa

Näitä olisi hyvä olla käytössä oikeastaan koko kasvukauden ajan. Niin sisällä kuin kasvihuoneissa. Nämä paitsi paljastavat mahdolliset ”ei toivotut” tuholaiset, niin myös torjuu niitä keräämällä niitä houkuttelevalle liimapinnalleen.

Myrkyttömiä, keltaisia ansoja ansarijauhiaisten, miinaajakärpästen, harsosääskien ja muiden lentävien tuholaisten tarkkailuun ja torjuntaan kasvihuoneissa ja kotona. Toimii myös ns. banaanikärpäsille. Koko 10 x 25 cm.

Pakkauksessa 10 kpl / 9,90 € -> TÄÄLTÄ

Kastelukiteet

Näistä onkin jo puhuttu perjantaiposteissa niin paljon, että sen enempää ei näistä. Loistava tuote, jonka toimivuuden ja luonnonmukaisuuden takana on hyvä seisoa.

Kastelukiteet 100 g / 7,50 € -> TÄÄLTÄ

Kasvilamppu (+johto)

Tämä on myös tuttu ammattilamppu, joiden myyntiin ” ei kauppapuutarhoille” olen saanut Airamilta erikoisluvan ainoana Suomessa. Täydelliset valonpituudet niin taimikasvatukseen nyt kuin huonekasveille talvella.

Suurin ongelma tässä on tällä hetkellä saatavuus, koska niin monet puutarhat uusivat valaistustaan ledeihin tällä hetkellä. Alustavasti olen saamassa seuraavan erän kahden viikon kuluttua, että jos hetken maltat varttua, niin saat näitä vielä tälle keväälle.

Kasvilamppu 69,00 € (ovh 79,00) -> varattavissa TÄÄLTÄ

Kasvilamppu + johto (E27 kanta, 3 m pitkä, ripustuskoukulla) 74,95 € (ovh 85,50) -> varattavissa  TÄÄLTÄ

Jaakontaika

 

Tämä kotimainen valmiste on jo vähän sellainen hifistelytuote, mutta toimii kyllä erinomaisesti. Tällä sumutetaan kasvustoa aina aamuisin ja se lisää kasvin yhteyttämiskykyä merkittävän paljon, joka näkyy suoraan kasvin vahvempana kasvuna.

Jaakontaika suihke 1 litra / 14,95 € -> TÄÄLTÄ

Jaakontaika tiiviste 1 litra / 16,95 € -> TÄÄLTÄ

 

Altakasteluamppelit

Nämä ovat minusta yksi parhaimpia amppeleita, joita Soparco on ikinä tehnyt. Näissä on paitsi iso vesitila (2 litraa) ja kuudenlitran multatila, niin tuon veden lisäys ja toisaalta myös ylimääräisen veden poisvaluminen tehty yksinkertaisen nerokkaasti. Hintakin on pysynyt edullisena, kun ei ole mitään turhia rakennelmia.

Olen kasvattanut näissä, niin tomaatteja, kurkkuja kuin kukkia ja on toiminut kaikilla aivan fantastisen hienosti.

Valtaosin olen pitänyt näitä ihan ruukkuina, mutta hienosti kestää myös nuo vahvat henkselit amppelikäytössäkin.

Yksi tärkeimpiä asioita, joita olen huomannut missä tuon alta kastelun idea jää toteutumatta kunnolla, on noiden kapillaariaukkojen kunnollinen multatäyttö. Ne kannattaa ehdottomasti täyttää mullalla hyvin ja tiivisti. Näin se kapillaari-ilmiö toimii täydellisesti.

Tein tästä myös pienen videon, missä näytän, kuinka helposti tuo kootaan ja kuinka nuo kapillaarireiät kannattaa täyttää.

Näitä on saatavilla valkoisina ja vihreinä.

 

Valkoinen 1 kpl / 5,95 € -> TÄÄLTÄ

Valkoinen 3 kpl / 17,85 € -> TÄÄLTÄ

Lue lisää
 
 
 

 

Vihreä 1 kpl / 5,95 € -> TÄÄLTÄ

Vihreä 3 kpl / 17,85 € -> TÄÄLTÄ

Lue lisää

 

Kukkatorni

Tämä on hauska ja upea ”paasi”, jossa voit kasvattaa niin mansikoita, kukkia kuin yrttejäkin. Korkeus on 86 cm ja pakkaus sisältää myös tärkeän kasteluputken, jolla turvaat helpon ja tasaisen kastelun ongelmitta. kestävä materiaali takaa vuosien käytön.

Tuttu tuote, joten ei tästä sen enempää varmaankaan tarvitse kertoa.

Kukkatorin saat (24,95 €) -> TÄÄLTÄ

Amppelikassit 2 kpl + kastelusuppilot

Amppelikassit ovat myös hauska tapa kasvattaa. Suurin ongelma näissä on yleensä kastelun saaminen tasaiseksi ja siksi nyt jokaisen pakkauksen mukana on myös kätevät kastelusuppilot molempiin kasseihin.

Kassissa on valmiit paikat 6 taimelle.

Pakkaus sisältää 2 kassia ja 2 kastelusuppiloa ja saat tämän setin 12,50 € hintaan -> TÄÄLTÄ

Kastelusuppilot

Nämä ovat yksi parhaimpia esimerkkejä siitä, miten joku niin yksinkertainen ”lisävaruste” voi olla ihan mahdottoman käytännöllinen ja hyvä. Tämmöisen yhden suppilon kun laittaa ruukkuun / amppeliin keskelle, niin voi että kastelu on helppoa sen jälkeen. Tuo mallin olen valinnut myös siksi, että se jakaa veden tasaisesti eikä pelkästään pohjalle.

Eikä muuten lainkaan hullumpi idea ole laittaa näitä huonekasveille myös. 😉

Kastelusuppilo 1 kpl / 1 € -> TÄÄLTÄ

Kastelusuppilo 5 kpl / 4,95 € -> TÄÄLTÄ

Kastelusuppilo 10 kpl / 9,95 € -> TÄÄLTÄ

Kaksiosinen Perunaruukku

Sain juuri perjantaina vahvistuksen, että näitä toivottuja kaksiosaisia perunaruukkuja saan myös nyt. Näiden toimituksessa oli paljon epävarmuutta ja siksi nämä ei ole kuvastoissa mukana. Mutta saatavilla on nyt.

Perunaruukku (2-osainen) 9,95 € -> TÄÄLTÄ

Lannoitekävyt

Katso, meinasi vallan unohtua, kun ovat niin arkipäivää. Eikä nyt ihan vielä liity myöskään taimikasvatukseen, mutta huonekasveille laitan kyllä samalla kun multia vaihtelen. ei tarvitse sitten niidenkään lannoituksesta sen enempää huolehtia koko kasvukaudella.

Nämä ovatkin varmaan sinulle jo niin tuttuja myös, että näistä minun ei varmaan tarvitse sanoa sen enempää, muuta kuin että saatavilla on. 😊

25 kpl / 5,95 € -> TÄÄLTÄ

50 kpl / 11,50 € -> TÄÄLTÄ

Toivottu yhdistelmäpakkaus eli 25 kpl lannoitekäpyä + 1 pss kastelukiteitä yhteishintaan 16,95 € (ovh 19,00) -> TÄÄLTÄ

 
 

  25 kpl / 5,95 € -> TÄÄLTÄ50 kpl / 11,50 € -> TÄÄLTÄ
Lue lisää
 
 
 
 

25 kpl lannoitekäpyä + 1 pss kastelukiteitä  16,95 € (ovh 19,00) -> TÄÄLTÄ

Lue lisää

 

 

 

Olikohan tässä nyt suurin piirtein kaikki. Toki onhan minulla täällä kaikkea muutakin tarpeellista mm. alaslaskunaruja, erikoislannoitteita, klipsejä, hanskoja, jne.

Helpoiten näet nämä kaikki TÄÄLTÄ

KAIKKI KEVÄÄN KASVIT NYT ESILLÄ

Perjantaina ei olleet vielä ihan kaikki kevään kasvit nähtävillä ja siksi en uskaltanut vielä vinkata, mutta nyt uskallan.

Eli nyt jos haluat alkaa suunnitella ensikesän istutuksia ja kukkaloistoa, niin ideoita ja kasveja voit katsella koko kirjossaan nyt TÄÄLTÄ

Toivottavasti tykkäät, Itse ainakin tykkään 😍

Vaan nyt on mitalikaffeet juotu ja upea auringonpaiste houkuttelee tuonne kasvihuoneelle sekä ulos kippurahäntien kanssa hiihtelemään.

*******************************

Vain puutarhureille aika on ystävä,

joka antaa joka vuosi enemmän kuin ottaa.

- Beverley Nichols

*******************************

Aurinkoisen ihanaa ja inspiroivaa sunnuntaita sinulle hyvä ystäväni

Toivottaa

Puutarhurisi

Juha