Lumihiutaleen istutus ja hoito-ohjeet

Lumihiutaleen istutus ja hoito-ohjeet

Lumihiutaleen istutus ja hoito-ohjeet

Sutera diffusus
Korkeus: 15-30 cm Istutusväli: 20-40 cm
Kukinta: kesä-lokakuu
Kasvupaikka: puolivarjoinen / varjoinen

Yleistä tietoa

Lumihiutale on helppohoitoinen, sopeutuva ja kukkii myöhäiseen syksyyn.

 

Lumihiutale sopii lisukekasviksi amppeleihin ja ruukkuihin, istutuksiin reunus- tai maanpeitekasviksi ja on kaunis myös yksin istutettuna. Varsinkin jos sekoittaa useampaa eri lumihiutaletta yhteen istutukseen.

Lumihiutaleen voi leikata syksyllä matalaksi ja talvehdittaa viileässä ja valoisassa paikassa.

Istutus

Istutetaan puolivarjoiseen tai varjoiseen paikkaan. Voidaan istuttaa myös aurinkoiselle paikalle, mutta kovassa kuumuudessa kukinta kärsii.

Kasvualusta tulisi olla ravinteikas ja ilmava.

Esikasvatettavat taimet on hyvä istuttaa 6-8 cm ruukkuihin taimi,- kylvö,- kookos,- tai kaktusmultaan, ennen amppeleihin istuttamista.

Sopii hyvin yhdisteltäväksi muiden kesäkukkien kanssa. Riippuen lajikkeesta, yhteen 23 cm amppeliin soveltuu istutettavaksi 3-6 taimea. 60 cm parvekelaatikkoon sopii n. 6-8 taimea.

Hoito

Kellastuneet ja huonot lehdet nypitään pois. Myös kuihtuneet kukat poistetaan ja versot typistetään. Tämä edesauttaa uuden kukinnan alkamista.

Voidaan latvoa.

Tasainen kastelu ja lannoitus.

Talvehtiminen

Ei talvehdi ulkona, mutta voidaan leikata syksyllä matalaksi ja talvettaa viileässä ja valoisassa paikassa

Laita kasvi valoisaan paikkaan ennen pakkasten tuloa (joko eteläikkunalle tai kasvilampun alle), jossa lämpötila on noin +10. Voidaan myös talvehdittaa huoneenlämmössä kasvilampun avulla.

Leikkaa huonot ja vioittuneet versot. Kannattaa myös harventaa lehdistöä.

Kastellaan harvakseltaan ja annetaan mullan hiukan kuivahtaa kastelukertojen välillä. Kastele suoraan multaan välttäen lehtien kastelua. Riippuen talvehtimispaikasta, kastelukertojen määrä vaihtelee. Mitä lämpimämpi = sen useammin.