Tuulisen raikasta huomenta täältä puutarhalta.

Olihan melkoinen puhuri kaiken yötä ja aamulla kun tulin pirtistä ulos, niin meinasi lähteä niin pipo päästä kuin ovi saranoiltaan. Sähkötkin katkesi hetkeksi aamulla ja taas sen huomasi, että vaikka kuinka on ajatellut varustautuneensa patterilampuin, otsavaloin, kynttilöin, niin siellähän ne kaapeissa oli, ei käsillä. No siinä pimeässä niitä kun etsi, niin tuli mieleeni että varmaan joku lamppu olisi hyvä olla ihan yöpöydänkin laatikossa. Toki tuo kännykässä oleva ”lamppu” hiukan auttaa, ettei ihan sokkona tarvi mennä, mutta kyllähän kunnon lamppu on ihan korvaamaton. Etenkin kun on ladattu / uudet patterit, ettei käy niin kuin on joskus käynyt… ;)


Taidankin tänään ottaa ohjelmaan uusia patterit lamppuihin ja palovaroittimiin, sekä ladata nuo ladattavat lamput täyteen, ihan varoiksi. Jos tuo myrsky jatkuu, niin enemmän todennäköistä on, että sähköt katkeilevat viikonlopun aikaan, kuin ettei. Se on kyllä ihan normaalia täällä maalla, mutta aina se omat juttunsa aiheuttaa, etenkin jos pitkään kestää. Puutarhalla ei ole onneksi hätää, kun on varavoimala, jolla paikat pysyy lämpiminä ja valaistuina.


VAI EI SYYSPISTOKKAAT KASVA? KYLLÄ VAAN KASVAA, KUN ON…

Saatiin tuossa muutama juurtumatonpistokas yli 100-vuotiaasta pelargoniasta jokunen aika sitten. Hiukan tuossa epäilivät, että näinköhän pistokkailla on mitään toivoa pysyä edes hengissä kevääseen asti, kasvua nyt ei ainakaan tulisi. No pistokkaatkookoskuituun,vettä kunnolla jaledilampun alle. Ja tässä on tulos, pistokkaat eivät pelkästään selviytyneet, vaan ovat kasvaneet pienistä ”rääpäleestä” tuhdeiksi taimiksi ja virittänyt jopa kukkanuppujakin. Ja ihan mahdottoman helpolla. :) Joten kyllä silläkunnollisella valolla aika suuri merkitys on… ;)


HUONEKASVEISTA TUTKITTUA TIETOA, MUISTITKO KAIKKI NÄMÄ?

Lueskelin tuossa viikolla osin tuttuja, mutta ennen kaikkeavirallisia tutkimustuloksia. Ja vaikka nämä onkin tuttuja, niin silti oli kiva muistuttaa itseään, miten suuri merkitys huonekasveilla onkaan. Sinä varmaan muistit ja tiesit nämä kaikki, mutta kiva on kerrata.

  • Huonekasvit lisäävät ilmankosteutta ja silloin hengittäminen helpottuu. Samoin flunssavirus leviää aina huonommin kosteassa ilmassa.
  • Kohonneen kosteuden ansiosta myös kurkku ei kuiva ja myös päänsäryt ja väsymys vähenee Norjalaistutkimuksen mukaan jopa 20-25 %.
  • Ihmisten stressi, jännittyneisyys, ahdistus ja väsymys väheni jopa puoleen, niissä työpaikoissa, joihin tuotiin viherkasveja, verrattuna niihin joissa ei ollut. Vaikutukset tuntuivat jo kolmen kuukauden kuluessa. Samoin työterveys ja tuottavuus paranivat huomattavasti.
  • Korealainen tutkimus osoitti, että kun nuorista miehistä puolet hoiti ruukkukasveja ja puolet saman ajan tietokonetehtäviä, niin kasvien kanssa puuhastelleet tunsivat olonsa paljon mukavammaksi ja heidän verenpaineensa oli alhaisempi. (Aika itsestään selvyys, eikö vain? No onhan tämäkin nyt tieteellisesti tutkittu ja todistettu…)
  • Huonekasvien ilmaa puhdistava vaikutus on jo niin selviö ja sen on tutkinut jo niin monet tutkimuslaitokset, että eiköhän se ole jo vihdoin selvä asia. :)
  • Tutuimpia ja tehokkaimpia näistä lienee –Anopinkielet, Rönsyliljat, Kultapalmut, Aaloet, Kumiviikunat, Palmuvehkat.   

Puhumattakaan näiden tutkimustulosten lisäksi se mikä me sinun kanssa tiedetään, on se kaikki hyvä mitä kasvien kanssa hoitamisesta ja puuhastelusta saa. Jos sanotaan, että nauru pidentää ikää, niin kasvien kanssa puuhastelu tekee ihan varmasti sen saman ja monin kerroin.Kun me hoidetaan kasveja, niin käytännössä kasvit hoitavatkin meitä. <3


SUOMISEN PERHEEN TERVEISET JA KAKTUKSET!

Aarne ja Marja-Liisa lähetti todella kukoistavia terveisiä kuvien kera.  


”Heippa Puutarha väki!”

”Tässä olisi nyt tulokset Kaktuksien kukkamääristä. Toi ylempi Valkoinen JOULUKAKTUS viimevuona oli n 400 kukkaa. Nyt siinä oli 877 kpl:ta.

Punaisessa Kaktuksessa oli 85 kpl:ta.

Kaikkeen suurimmassa Lehtikaktuksessa  oli 112 kpl:ta. Se on todella kookas.

Nykyiset mitat n.2 metriä korkea ja halkaisija noin  1.2 metriä.Hallitsee olohuonetta.”

”Käytämme ledi kukkavaloa kukkiin.”

”Näin kukkien kera toivomme HYVÄÄ SYKSYN JATKOA”:


MARJA-LIISA ja AARNE SUOMINEN


TOINENKIN PALAUTE KASVILED-LAMPUSTA

Pirkko kirjoitti myös palautetta tuosta ledlampusta.


”Terve kukka Juha”

”Ajattelin kirjoittaa sinulle hiukan palautetta tuosta sinun lampusta. Minulla on niitä nyt viisikappaletta. Ensimmäisen hankin jo neljä vuotta sitten. En olisi ikinä uskonut tuon lampun tehoon, ellen olisi itse sitä kokenut. Huonekasveja ei ole kuollut yhtään ja siemenkylvöt ovat onnistuneet sataprosenttisesti niiden alla. Aiemmat lamput olen nyt hävittänyt, ei niillä tehnyt mitään!”. ”Ei tässä sen enempää, halusin vain tässä samalla kertoa, että miten tyytyväinen olen ollut ja tilaan tässä yhden lampun lisää. Saathan sen jouluksi, se kun menisi pukinkontiin.”  -Pirkko


Kiitos Pirkko terveisistä ja ensiviikolla lamppujohtoineen tulee sinulle.Tuon ledi-kukkavalon saat sinäkinTÄÄLTÄ

Ja jos olet tai tunnet jonkun innokkaan siemen/taimikasvattajan, niin minulla on sinulle special pakkaus. Siinä onlämpömatto (automaattisella säädöllä, ei ylikuumenemisen riskiä) + kasvivalo +johto. Tämä on sellainen yhdistelmä, että tämän kanssa kaikki kasvatus käy kuin tanssi. Etenkin taimikasvatus, mutta kyllä siinä viihtyy muutkin. esim. amarylliksistä saa mahtavan nopeasti kukat esiin ja tanakat varret kunlämpö tulee alhaalta ja valo päältä,ihan niin kuin ammattipuutarhoillakin. :)  


Tämä toivepaketti löytyyTÄÄLTÄ 99,90 € / pkt ( ovh 104,60)


HAVUJA PÄÄLLE

Sen verran on nyt maa jäässä, ilma kylmä ja tuulikin tuivertaa, että jos sinulla on arkoja / uusia istutuksia, niin ei huonompi idea olisi laittaa hiukan havuja niiden suojaksi. samoin jos istutit oikein myöhään sipulikukkia / valkosipuleita, niin varmasti tykkäisivät suojista nyt kun tuota lunta ei näyttäisi oikein kummoisesti kertyvän lähiaikoina.


MERKKITIKUT UNOHTUI, EI HÄTÄÄ, PORALLA MAAHAN.

Jos maan jäätyminen ehti yllättää ja merkkitikut unohtui laittaa, niin ei hätää. Akkuporakone vain ja siihen kiviterä paikalleen ja hyvin tulee reikä maahan vielä, ei se niin syvältä jäässä ole. Kokemusta on…;)


KALENTERISTA PALAUTETTA

”Kiitos aivan mahdottomasti uudesta kalenterista. Se on aivan mahtava.  Siivouskin jäi kesken kun kävin postilaatikolla ;D Kalenteri on täynnä asiaa huonomuistiselle”. ISO HALAUS TEILLE KAIKILLE   terv.Eija Suomussamelta


”Hei Puutarhuri Juha & kumpp.!

Tulevan vuoden kalenteri tupsahti postilaatikoon tänään. On todella onnistunut ja monipuolista tietoa antava! Eli maksettu hinta antoi arvoaan enemmän vastinetta :-) Tulisipa äkkiä uusi vuosi, että saisin ottaa komistuksen käyttöön!”

Leppoisaa joulun odotusta, Marja / Alaveteli


Ensimmäiset kalenterit on siis lähetetty ja lisää painettu.


Kiitos kannatuksesta ja hyvän joulun tuomisesta. Minne ja mihin osoitteeseen? Se paljastuu sitten lähempänä joulua. Hyviä ehdotuksia otan kyllä vastaan jo nyt!


1 kpl (17,95 €) ->TÄÄLTÄ

3 kpl ( 49,95 € = 16,65 € / kpl) ->TÄÄLTÄ


Kaverille tilaus:


Sinun tiedot:


Ystävän tiedot:


Terveiset:


Kalenterit lähetetään kirjeenä postilaatikkoon. ( pk 3,95 € )

Vaan nyt taidan jatkaa leppoisan mukavaa tyynyjen pakkaamista. Niistä osan sainkin jo pakattua, mutta viimeisetkin viikonlopun aikana. Ja on kyllä ollut niin taivaallisen ihanaa, kun itsekin olen saanut nyt uuden tyynyn kanssa nukkua pari yötä. Hiukan ”oudolle” se tuntui taas ensimmäisenä iltana, mutta kyllä oli taas ihana herätä, kun tuntui sille kuin niskat olisi ollut pienellä hierojalla koko yön. aamukahvikin maistui jotenkin paremmalle. :)

--------------------------------------------

Puutarhurin hoitaessa puutarhaansa eivät kasva vain kasvit vaan puutarhuri itsekin.

  • Ken Druse

--------------------------------------

Piparintuoksuista viikonloppua sekä ihanan alkavaa joulukuuta sinulle puutarhaystäväni!

Toivotteleepi

Puutarhurisi

Juha


Tilaa puutarhurin perjantaiposti