Puutarhurin Perjantaiposti 25.5.2018

Puutarhurin Perjantaiposti 25.5.2018

Munkintuoksuista huomenta täältä puutarhalta.

Tänään on oltukin hiukan eritavalla ahkeria täällä puutarhalla. Janne on paistanut ja leiponut munkkeja ensimmäisille vieraille jo aamuauringon noususta lähtien ja minäkin olin jo viideltä liikenteessä laittamassa viimeiset kukat kuntoon.

 

Eli tänään ja huomenna vietetään taas näitä meidän perinteisiä avoimienovien kukkapäiviä. Yksi vuoden tärkeimpiä ja ihanimpia päiviä siis tulossa. Ilmat suosivat, vaikka aamu viideltä lämpömittari näytti myös viittä astetta, niin päivästä on tulossa ihanan aurinkoinen.

Muutama ihan pikainen juttu oli mielessä, ennen kuin lähden pistämään kaffee pannun kuumaksi oli.

 

HÄMÄYSPESÄN VIRKKAUSOHJE

Moni kysyi ohjetta tämän hämäyspesän tekemiseen ja se (sekä pari muutakin vinkkiä) löytyy siis TÄÄLTÄ

Hyvät ohjeet, vaikka tuota virkkaamisen lahjaa ei minulle ole suotu, että itse en osaa tuota kyllä tehdä, mutta varmaan sinä osaat. :)

 

PUUTARHAMUOVIEN KIERRÄTYSOHJE

Kierrätys on meille varmaan yhteinen itsestäänselvyys, mutta hyvä on aina välillä tarkistaa ohjeet. Noiden puutarhamuovien (multasäkit, istutusruukut, jne) kierrätyksestä kotitalouksien suhteen kyselin viimeisimmät neuvot ja ohjeet tuosta paikalliselta jäteyritykseltä ja sieltä sainkin Heidiltä hyvät ohjeet.

 

Eli näin Heidi neuvoo toimimaan:

”Multapussit kelpaavat muovipakkausten keräykseen ekopisteille. Hyvä olisi, jos pussin voisi vaikkapa kääntää ylösalaisin ja antaa kostean mullan kuivahtaa. Sitten se rapisisi helposti irti ja keräykseen päätyisi mahdollisimman puhdas pakkaus.

Istutusruukut eli ne muoviset, mustat ruukut, joissa taimet ovat kaupoissa. Nekin kelpaavat muovipakkausten keräykseen, koska ovat pakkauksia eli tarkoitettu käytettäväksi vain kuljetuksen ajan. Kaupoista tyhjinä ostettavat muoviruukut eivät ole pakkauksia eivätkä kelpaa muovipakkausten keräykseen. Ne voi laittaa loppujätteeseen.

Muovipakkausten keräyksestä saat tarvittaessa lisätietoa TÄÄLTÄ:

Kaiken muovisen saa edelleen laittaa myös kodin loppujäteastiaan. Muovipakkausten keräys on vapaaehtoista.

Suuren määrän muovisia ruukkuja ja vaikkapa ämpärit, saavit tai vadit voi toimittaa myös jäteasemalle. Niillä muovit otetaan yleensä vastaan energiajätteenä, joka on maksullista. Hinnat kannattaa tarkistaa suoraan jäteasemalta.”

Kiitos Heidille vielä kerran hyvistä ja selkeistä ohjeista.

 

Vaan nyt kello karkaa jo siihen tahtiin, että minä kipaisen laittamaan kaffeepannut valmiiksi ja katsomaan että kaikki on kunnossa, kun ensimmäiset vieraat, tai pitäisikö sanoa tutut, kohta saapuu. Saadaan sitten juoda tuoreet kafeet, tuoreiden munkkien kera.

Tänään ja huomenna on siis ovet auki ja kaikkea kivaa löytyy. Mikäli et pääse tänne kanssani juhlimaan, niin olethan ainakin ajatuksissa minun kanssani viettämässä näitä kesäkauden avajaisia omaa puutarhaasi ihastellen ja hoitaen.

--------------------------------------------

Pelkkä eläminen ei riitä;

tarvitaan auringonpaistetta, vapautta ja pieni kukka. <3

 

  • C.Andersen