Amaryllisten lähetykset käynnistyvät nyt, Kiitos Roosa nauha amaryllispakkauksen suosiosta, Talvisuojaus, Vadelmien satoversot poikki, ym. 5.11.2021

Amaryllisten lähetykset käynnistyvät nyt, Kiitos Roosa nauha amaryllispakkauksen suosiosta, Talvisuojaus, Vadelmien satoversot poikki, ym. 5.11.2021

Perjantaipostin aiheita tänään mm:

  • Amaryllisten lähetykset käynnistyvät nyt
  • <3 Kiitos roosanauha amaryllispakkauksen suosiosta – yhteisessä hyvässä on aina ilo olla mukana
  • Talvisuojaus? Onko se sanana väärin ymmärretty? Mitä oikeasti tulisi suojata ja milloin? Suojista voi olla myös iso vahinko? Juttelin Leenan kanssa aiheesta ja videoin sen sinullekin katsottavaksi.
  • Vadelmien satoversot poikki
  • Chilit ne vaan jaksaa ja jaksaa
  • Vuoden 2021 positiivisin julkaistaan ensi maantaina
  • Tyyny ja peitto kampanja päättyy maantaina – vielä ehdit mukaan. Toimitukset ennen joulu on varma.

Touhukasta perjantaita täältä Puutarhalta

Nyt on taas se aika, kun tuntuu sille, että me puutarhurit olemme todella etuoikeutettuja taas kerran. Me olemme täällä nimittäin ihan täysissä joulutunnelmissa jo nyt. Ensiviikolla kun alkaa ensimmäisten amaryllisten ja jouluruusujen lähetykset ja sehän nostattaa heti jouluntunnelman tänne puutarhalle. Puheet kääntyvät jo jouluvalmisteluihin. Kuusen hakuun, pipareihin, glögiin, jne. ja tietysti niihin pieniin paketteihin, joita jouluna sitten sujautellaan pukinkonttiin.  Vaikka ulkona on harmaata ja sateista, niin täällä pakkaamolla on ihan täysi joulutunnelma. Kukilla on kyllä mahtava vaikutus, vaikka nämäkin ovat vasta sipuleita, niin nekin tuovat jo ihanaa jouluntunnelmaa. Puhumattakaan siitä, kun pääsee niitä istuttamaan ja seuraamaan niiden kasvua ja puhkeamista upeaan loistoonsa sitten jouluna.

Ja perinteiseen tyylin, niin mehän tarkistamme sipulit vielä kertaalleen ennen lähettämistä ja kääritään ne huolella sanomalehteen, nimilapun kera. Näistä tulee niin isot ja upeat kukat taas kerran, että ei voi kuin ihailla ja ihmetellä. :)

KIITOS- SIIS TODELLA ISO KIITOS – ROOSA NAUHA KERÄYS OLI JÄTTIMENESTYS. JATKUU HYVÄN ASIAN PUOLESTA VIELÄ VIIKON ( tai niin kauan kuin sipuleita riittää).

Tuo viimeviikkoinen ”roosa nauha amaryllis hyväntekeväisyys pakkaus” sai ihan valtavan hyvän vastaanoton ja suosion. Kiitos omasta puolestani kaikista ihanista palautteista ja oli kyllä ilo taas kerran huomata, kuinka hyvän asian puolesta on aina ilo toimia ja osallistua. Ensin ajattelin, että tuo pakkaus olisi tarjolla vain tuohon viime sunnuntaihin asti, mutta monien yhteenottojen myötä muutin mieleni ja nyt tämä pakkaus on vielä viikon tarjolla tai niin kauan kuin sipuleita riittää. Hyvän asian puolesta, Ole hyvä !

Roosa nauha hyväntekeväisyys pakkaus sisältää siis:

  • 5 isoa ja upeaa amarylliksen sipulia ( Razzmatazz, First Love ja Intokasie)
  • 5 amaryllis ruukkua
  • 5 pussia erikoismultaa

ja tosiaan tämän pakkauksen tuotto lahjoitetaan sitten tähän upeaan ja arvokasta syöpätutkimusta edistävään Roosa nauha keräykseen.

TALVISUOJAUS – TARVIIKO SITÄ JA MITÄ OIKEASTAAN SUOJATAAN? JA MILLOIN? VÄÄRIN SUOJATTU VOI OLLA TUHOISAMPI KUIN SUOJAAMATON.

Leenan kanssa taas istuttiin etänä hetki ja puhuttiin talvisuojauksesta. Tai oikeastaan siitä, että mitä sillä oikeastaan haetaan ja onko koko talvisuoja sanana sellainen, että sitä pitäisi hiukan jalostaa? Vähän kuin se syyslannoite, joka helposti ohjaa harhaan ja antamaan syyslannoitteet syksyllä, kun ne pitäisi antaa loppukesästä. No tämän sinä kyllä tiedät, kun tästä niin paljon on puhuttukin, mutta moni muu ei vieläkään.  No se siitä.

Nyt tosiaan Leenan kanssa puhuttiin termistä ”talvisuojaus” ja oikeastaan avattiin se niin, että nythän on oikea ( tai ihan viimeiset hetket) tehdä suojat eläimiä ( peura, kauris, jänis, jne) vastaan, sillä yksi lumisateinen yö muuttaa helposti eläinten käyttäytymisen ihan yhdessä yössä.  Parempi suojata verkoilla ym. nyt eikä sitten, kun tuhot on jo tehty.

Lisäksi nyt voi tehdä ne kehikot valmiiksi kasveille, joita on tarkoitus suojata sitten kevätahavalta. Mutta muuten suojia ei laiteta vielä, ei etenkään, kun maa on nyt vielä sulaa ja kosteaa. Muutoin on vaarana, että kasvit homehtuvat ja mätänee sekä houkuttelee hiiret ja myyrät alleen.

Entä sitten perennat. Tarviiko niitä suojata lainkaan ja jos tarvii, niin mitä vastaan? No sen verran voin avata, että yleensä ei tarvitse suojata, mutta jotkut perennat ovat eläinten herkkua, joten ne on hyvä suojata niitä vastaan.

Nämä kaikki ja paljon muuta ehdittiin Leenan kanssa eilen jutella ja kooste siitä on sinulle tässä alla videolla. Ole hyvä. 😊

VADELMIEN SATOA TUOTTANEET VERSOT POIKKI

Jos et ole vielä ehtinyt, niin nyt on hyvä aika napsasta vadelmien satoa tuottaneet versot poikki. Näin jää uusille versoille tilaa ja nehän tuottavat sadon sitten ensikesänä. Itselläni on hyvin vanhat sakset, joilla uskallan leikata varret ihan maan rajasta poikki. Näin ei jää mitään tuholaisia houkuttelevia ”tynkiä” penkkiin. En tiedä onko sillä oikeasti kovin suurta merkitystä, mutta sellainen vanha tapa ja ei siitä ainakaan haittaa ole. :)

CHILIT NE JAKSAA VAAN KASVAA

Tuon pienen kasvihuoneen ( Strong) chilit, ne ei nyt vaan millään halua uskoa, että kohta olisi satokausi ohi. Ne vaan kasvavat ja kasvattaa satoa kuin sitkeimmät sissit konsanaan. Ja aika upeitakin vielä, eikö vain?

Tässä viereisessä kuvassa on lajike 'Scorpion' joka on tiettävästi yksi maailman tulisimmista lajikkeista. Itse en tuota uskalla maistaa, mutta jos joku uskaltaa ja haluaa kasvattaa, niin nyt on ainakin kokemusta kuinka se kasvatetaan. 

VUODEN POSITIIVISIN ON VALITTU JA JULKAISTAAN ENSI MAANANTAINA

Näin ennakko tietona voin vihjata, että ensi maanantaina julkaistava ”Vuoden 2021 positiivisin” on valittu ja valinta on minusta ihan täysi kymppi.  Tämän enempää minulla ei ole lupa tästä vielä sanoa, mutta uskon, että olet kanssani samaa mieltä, kun valinta maanantaina paljastetaan. ;)

TYYNY JA PEITTOKAMPANJA PÄÄTTYY MAANANTAI-ILTANA

Muistahan että se meidän kerholaisten yhteistilauksemme näistä terveystyynyistä ja älypeitoista päättyy maanantai-iltana ja tiistaina aamusta annan lopulliset määrät tehtaalle ja sen jälkeen niitä ei voi enempää tilata.

Eli vielä ehdit mukaan TÄÄLTÄ

Ja tehtaalla koneet on tosiaan surisseet jo täyttä päätä viikon ajan eli toimitukset tämän kuun lopussa, viimeistään joulukuun alussa tulee toteutumaan suunnitellusti. Ehtii sitten vaikka pukin konttiin, itselle tai hyviä yöunia ( ja säryttömiä aamuja) arvostavalle ystävälle.

Ps. vanhan tyynyn käyttövinkki ja terveiset Kirsiltä muutaman vuoden takaa: ”Olipa mukava vaihtaa uuteen tyynyyn. Eron entiseen tosiaan huomasi niskoissa, yllätyin!

Vanhan tyynyn jyväpussi lensi auton kojelaudalle huurteen estoon ja tyynyosa saa uuden päällisen ensi kesän puutarhatyynyksi”.

Kiitos, t. Kirsi

Vaan nyt minä lähden jatkamaan noiden amaryllisten valmisteluja, että saadaan niiden lähetykset käyntiin hyvin ensi viikon alusta alkaen. Meidän ahkerat ja taitavat tekijät niitä on jo tuolla muutaman päivän valmistelleet ja kyllä on ollut yhdessä ilo huomata, miten hyvät sipulit on tänä vuonna kasvaneet.  Niin pulleita, elinvoimaisia ja terveitä kuin vain olla voi. Näitä on kyllä niin ilo käsissä pyöritellä ja sinulle lähettää.

*******************************
Kaikki muuttui sinä päivänä, kun hän ymmärsi,
että on juuri riittävästi aikaa kaikille tärkeille asioille hänen elämässään.
 
- Brian Andreas
*******************************
Tunnelmallisen mukavaa viikonloppua sinulle hyvä ystäväni
Toivotteleepi jo hiukan joulutunnelmainen
Puutarhurisi
Juha