Hyasinttien istutus- ja hoito-ohjeet

Hyasintin istutussyvyys on 10-15 cm, istutusetäisyys 15 cm. Kukinnan aikana ja lehdessä ollessaan hyasintit tarvitsevat runsaasti ravinteita kukkiakseen seuraavana keväänä. Hyasintit soveltuvat hyvin ruukkuistutuksiin. Istuta sipulit syksyllä ja säilytä ruukku viileässä paikassa ja nosta valoon ja lämpöön keväällä. Ruukkuistutukset kukkivat aikaisemmin kuin maahan istutetut sipulit. Sipulin kuoren väri kertoo kukan värin. Se voi olla valkoinen, punavioletti tai violetti. Myös keltaisia on olemassa. Istutus: valitse multava ja läpäisevä kasvupaikka. Sekoita maahan kukkasipuliravinnetta. Lannoita hyasinttia kasvun alkaessa ravinneliuoksella, jotta sipuli jaksaa kasvattaa suuren lehdistön ja kerätä voimia. Poista kuihtuneet kukinnot. Hyasintti kukkii parhaiten uudelleen kun maa on lehtien kuihtumisen jälkeen kuivaa ja lämmintä.

Suuri osa sipulikasveista viihtyy parhaiten kuohkeassa, multavassa, ravinteikkaassa ja vettä läpäisevässä kasvualustassa. Vesi ei saa jäädä seisomaan sipulien istutusalueelle talvea vasten. Märässä, hapettomassa maassa sipulit saattavat mädäntyä.

Sipulikasvit viihtyvät aurinkoisella tai puolivarjoisella kasvupaikalla. Liian paahteisessa paikassa kukinta on nopeasti ohi. Sipulien juurtumiselle varataan riittävästi aikaa, mielellään vähintään 2-3 viikkoa ennen pakkasten tuloa. Toisaalta liian aikainen istutus saa sipulit lämpimänä syksynä kasvuun saman tien.

Karkea nyrkkisääntö sipulien istutussyvyydelle on 2-3 kertaa sipulin korkeus. Istutussyvyys mitataan sipulin pohjasta mullan pintaan.

Syyssipulien istutus